menu

Huren bij De Hoop

expand_more

Verhuur

De Hoop biedt ruimtes voor verschillende soorten creatieve ondernemers & makers.

Van startende kunstenaars en creatieven tot gevestigde ZZP'ers en bedrijven, voor iedereen is een passende ruimte. Samen bouwen we aan een diverse MAAKgemeenschap.

Onze huurprijzen:

  • CAWA-huur: €80,62 per m² per jaar
    €32,72 servicekosten per m² per jaar (exclusief voorschot elektra en btw)

  • Reguliere huur: €97,89 per m² per jaar
     €32,72 servicekosten per m² per jaar (exclusief voorschot elektra en btw)

CAWA regeling

Om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven mogelijk te maken, subsidieert de gemeente broedplaatsen. Binnen deze broedplaatsen zijn specifieke ruimtes gereserveerd voor deze doelgroep. De CAWA-commissie, namens de gemeente, beoordeelt of een kunstenaar of creatieve professional in aanmerking komt om zo'n ruimte te huren. Helaas komen niet-getoetste kandidaten niet in aanmerking voor het huren van deze specifieke ruimtes.

Op de pagina van Ateliers en Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam kun je de voorwaarden nalezen om te zien of je in aanmerking komt. Daar vind je ook een stappenplan. 

Bekijk hier de deadlines

Raadpleeg hier de CAWA informatiepagina

 

Belangrijk: zorg ervoor dat je jezelf tijdig informeert! Het aanmeldingsproces vergt tijd en er zijn maandelijkse deadlines.

Zelfwerkzaamheid

Onze insteek is om samen met onze huurders en omgeving een MAAKgemeenschap te ontwikkelen. Dit moeten we samen voor elkaar krijgen. Kortom huren betekent bij ons ook participeren. Dit is niet alleen een sociaal ideaal maar heeft ook nut om de bouw, huur en servicekosten zo laag mogelijk te houden voor iedereen.

Wij hebben ervoor gekozen dat bepaalde onderhoudstaken van de plek en organisatie door de huurders zelf moet worden ingevuld en uitgevoerd. Om dit te waarborgen is iedere huurder verplicht 24 uur per jaar zelfwerkzaamheidsuren te besteden aan de plek en de organisatie ervan. De De Crealisatie Coöperatie zal de nodige ondersteuning bieden in de ontwikkeling van de zelforganisatie van haar huurders.

Neem contact op